Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...
Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...
Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...
W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...
Zamiast ziemniaków...
Z piekarnika!
Dla wegetarian;-)
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...
Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)
Bez zawijania...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...
Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...
ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...
Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...
Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...
Na bloku soli himalajskiej...
Mają delikatnie dymny posmak...
Z szynką, makaronem i sosem...