/ Przepisy / Prażonka

Opis przygotowania

Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.

 

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.

Prażonka będzie gotowa po godzinie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 251
Ewa gotuje - odc. nr 251

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...

 

Podobne przepisy

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Sałatka ziemniaczana

Austriacki przysmak;-)

Wróć do listy przepisów