Ewa / Przepisy / Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć tak długo, aż się zezłocą. Dodać zamarynowane mięso. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać. Zdjąć z kuchenki. Dodać pesto. Na stół podawać na patelni, by każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią porcję.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 500 g - piersi indyka
  • 200 g - kolorowego makaronu
  • 200 g - kurek
  • 1 łyżka - masła klarowanego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka - pesto
  • Marynata
  • sól
  • pieprz
  • świeży rozmaryn
  • oliwa
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 281

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów