Ewa / Przepisy / Sernik bananowy

Opis przygotowania

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie.

Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 kg - twarogu
  • 400 g - bananów
  • 8 - jajek
  • 1 szklanka - miodu
  • 200 g - rodzynek
  • 100 g - wiórek kokosowych
  • 1 łyżka - cukru waniliowego
  • szczypta soli
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 44

W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów