Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, drobno zmielony ksylitol, miękkie masło i jajko. Zmiksować.
Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej drobno poiekane orzechy włoskie. Ponownie wyrobić, następnie rozwałkować. Placek jasny ułożyć na placku ciemnym. Zwinąć jak roladę. Pokroić na krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa upiecze domowy chleb na drożdżach i wyjątkowo zdrowej...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Z kremem na bazie mascarpone;-)
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...