/ Przepisy / Pstrąg na parze

Opis przygotowania

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po plasterku cytryny. Ugotować na parze (do wody dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy).

Na talerzu udekorować cząstkami cytryny. Podawać z warzywami z sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 72
Ewa gotuje - odc. nr 72

W tym wydaniu swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz zdradzi swój kolejny...

 

Podobne przepisy

Pierogi z białą kapustą

Wedle receptury z domu rodzinnego Ewy!

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Tagliatelle z sosem serowym

Najlepiej wychodzi z tego, co akurat znajdziemy w lodówce...

Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Zawinięte w plastry boczku;-)

Wróć do listy przepisów