/ Przepisy / Wędzony łosoś i halibut

Opis przygotowania

Ryby pokroić w dzwonka. Szczelnie ułożyć w kamionce, przyprawić i zalać solanką. Przykryć i odstawić na co najmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Po zamarynowaniu osuszyć i uwędzić (2-3 godziny w temp. 40-50 st. C oraz ok. 20 minut w temp. 90 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Wróć do listy przepisów