/ Przepisy / Dorsz zapiekany z mozzarellą

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie 4 naczyń żaroodpornych. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie ułożyć rybę, przyprawioną solą i pieprzem. Na rybie położyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dorzucić czosnek, przykryć mozzarellą pokrojoną w plastry. Oprószyć solą.

Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawać udekorowane listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 227
Ewa gotuje - odc. nr 227

Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...

 

Podobne przepisy

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Wróć do listy przepisów