/ Przepisy / Marynowana pekińska

Opis przygotowania

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - tak, by kawałki leżały obok siebie, a nie jeden na drugim. Przypraw solą i pieprzem, oprósz cukrem, skrop octem i sokiem z limonki. Przykryj czymś ciężkim, np. talerzem, i odstaw do marynowania na co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 185
Ewa gotuje - odc. nr 185

W tym odcinku Ewa zaproponuje mintaja zapiekanego pod kruszonką chlebową,...

 

Podobne przepisy

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Sałatka mistrzów

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Wróć do listy przepisów