/ Przepisy / Warzywa z grilla na rukoli

Opis przygotowania

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki, przekrojoną na pół główkę czosnku, plastry cukinii, czerwoną cebulę i pomidorki koktajlowe (wcześniej ułożyć je na tacce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą).

Do miski wrzucić rukolę i grillowane warzywa. Dodać domowe pesto, zrobione z bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i oliwy. Wszystko razem wymieszać. Udekorować orzeszkami piniowymi, uprażonymi na suchej patelni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 244
Ewa gotuje - odc. nr 244

Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....

 

Podobne przepisy

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów