Ewa / Przepisy / Placek gaździny

Opis przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i cynamonem. Odstawić na 10 minut do lodówki.

Następnie wymieszać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i jajami. Przełożyć na wysmarowana masłem blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 1 i  1/2 godz. w temp. 170 st. C.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 20 - jabłek
  • 1 szklanka - cukru
  • 2 szklanki - mąki
  • 1 łyżka - proszku do pieczenia
  • 2 łyżki - cynamonu
  • 100 g - rodzynek
  • 1 łyżka - cukru waniliowego
  • 3 - jajka
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 108

”Otoczaki dunajeckie i placek gaździny” Tym razem Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów