Do oleju dodać tymianek, papryczkę chili, zesty z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać. Zalać mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim posiekaną szalotkę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i odparować. Dodać bulion i musztardę. Zabielić śmietaną. Odparować.
Dodać miód. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i tymiankiem.
Mięso upiec na ruszcie. Podawać z sosem musztardowym i surówką z czerwonej kapusty.
Kapustę i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez i sok z cytryny. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Z kaszą i kapustą kiszoną;-)
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...