/ Przepisy / Chłodnik z awokado

Opis przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 484
Ewa gotuje - odc. nr 484

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...

 

Podobne przepisy

Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Zupa irlandzkich marynarzy;-)

Zupa czosnkowa

Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...

Zupa włoska w chlebku

Tradycyjna potrawa z Toskanii...

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Wróć do listy przepisów