/ Przepisy / Vichysoisse

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w plasterki pory. Po chwili smażenia zalać ciepłym rosołem. Przyprawić tymiankiem i majerankiem. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem. Można schłodzić i podawać na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Wróć do listy przepisów