/ Przepisy / Miodowe ogórki małosolne

Opis przygotowania

Ogórki włożyć do słoika. Dodać obrany i pokrojony na mniejsze kawałki chrzan, czosnek, koper, liście czarnej porzeczki i ziarna gorczycy. Wlać miód i zalać solanką (wodę wystarczy posolić, zagotować i wystudzić).

Przykryć, ale nie zakręcać.

Ogórki będą gotowe po 2-3 dniach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 427
Ewa gotuje - odc. nr 427

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Wróć do listy przepisów