Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...
Nietypowe kapelusze;-)
Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...