Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...
Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...
Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!
Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)
Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...