/ Przepisy / Krem z kiszonych pomidorów

Opis przygotowania

Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.

Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). W oddzielnym garnku przygotować ryż „na gęsto”.

Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. Gotować do miękkości.

Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). Doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Podawać z ryżem (można zrobić kulki). Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 418
Ewa gotuje - odc. nr 418

Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...

 

Podobne przepisy

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Wróć do listy przepisów