Szpinak umyć i osuszyć. Odciąć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wybić żółtko i zmiksować.
Białko posolić i ubić trzepaczką. Wymieszać z masą szpinakową. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.
Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliwą) oraz koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...
Na mące ryżowej i sojowej...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...
Z sałatką francuską i sosem chimichurri;-)