1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać do mango skrojonego w kostkę. Dorzucić posiekaną papryczkę. Dolać sok i oliwę.
Zmiksować na gładki przecier, doprawić solą. Odłożone połówki mango i ogórka pokroić w kostkę, dodać do sosu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Z sałatką francuską i sosem chimichurri;-)
Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...