Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojony w kostkę ser i połówki pomidorków koktajlowych oraz cebulę, posiekaną w dość drobną kostkę.
Dorzucić oliwki. Skropić oliwą. Dodać kilka listków bazylii, dokładnie wymieszać. Odstawić na parę minut. Przed podaniem udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Kit pszczeli na zdrowie!
Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...