Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i upiec w piekarniku.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian i stopniowo dodać mąkę, mleko i kakao, cały czas miksując. Dosypać proszek do pieczenia. Gdy masa zrobi się jednolita, dolać rozpuszczone i wystudzone masło. Na samym końcu wmieszać upieczone buraczki.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (mogą być papierowe, natłuszczone masłem). Nakładać mniej więcej do 2/3 wysokości. Wstawić na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną białą czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...