/ Przepisy / Pikle fasolkowe

Opis przygotowania

Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.

Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.

Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.

Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.

Przechowywać w piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 426
Ewa gotuje - odc. nr 426

Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...

 

Podobne przepisy

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...

Wróć do listy przepisów