Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. Wymieszać i rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu pokruszyć.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Truskawki pokroić w słupki, winogrona przekroić na pół. Wrzucić do miski. Dodać trochę borówek i wymieszać. Nałożyć do wafelków. Udekorować jogurtem (warto użyć syfonu) lub bitą śmietaną oraz croquantem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Na herbatnikach...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...