/ Przepisy / Kaszanka w jabłku grillowana

Opis przygotowania

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dobrze wymieszać. Z jabłek odciąć górną część, owoce wydrążyć, nie docinając do końca. Nadziać kaszanką. Przykryć odciętym „kapeluszem”. Upiec na grillu lub w piekarniku. Pod koniec grillowania nakryć pokrywą lub dużą metalową miską.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 191
Ewa gotuje - odc. nr 191

Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...

 

Podobne przepisy

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Wróć do listy przepisów