200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami.
Wmieszać pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Dodać czekoladę pokrojoną w kostkę.
Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Jabłecznik w szkle...
Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!