Ewa / Przepisy / Tatar z łososia

Opis przygotowania

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Uformować - tak, jak się to robi z tradycyjnym tatarem. Dookoła ułożyć posiekane korniszony, cebule i kapary.

Przybrać natką pietruszki. Zamiast na talerzu tatara można podać w liściach cykorii.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 500 g - surowego łososia
  • 4 łyżki - oleju z pestek winogron
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • korniszony
  • 3 - cebule
  • 1 łyżka - kaparów
  • 1 pęczek - natki pietruszki
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 76

Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów