Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem. Gdy się zagotuje wystudzić.
Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin.
Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...
Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...
Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...
Idealna na upały!