Ewa / Przepisy / Surówka z marchewki

Opis przygotowania

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.

Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 4 - marchewki
  • 4 ząbki - czosnku
  • ½ - papryczki chili
  • 1 - ostra zielona papryczka
  • 1 szklanka - soku z cytryny
  • ½ szklanki - cukru
  • ½ szklanki - oliwy
  • natka pietruszki
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 196

Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów