Ewa / Przepisy / Marchewka z imbirem i żurawiną

Opis przygotowania

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać i posiekać. Masło roztopić na patelni. Wsypać chili. Gdy się skarmelizuje, wrzucić imbir oraz marchewkę. Podsmażyć. Zalać sokiem żurawinowym. Wrzucić żurawinę. Posolić i posłodzić do smaku. Wymieszać i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zimne masło.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 3 - marchewki
  • kawałek imbiru
  • 1 łyżka - masła
  • ½ łyżeczki - chili
  • 125 ml - soku żurawinowego
  • garść suszonej żurawiny
  • sól
  • cukier trzcinowy
  • 1 łyżka - zimnego masła
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów