Ewa / Przepisy / Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Opis przygotowania

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.

Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 4 paczki - herbatników
  • 1 paczka - krakersów
  • 1 - masa krówkowa
  • 1 - budyń waniliowy
  • ½ l - mleka
  • 1 kostka - masła
  • 1 słoiczek - dźemu lub konfitury
  • ½ l - śmietany 36%
  • 1 łyżka - cukru waniliowego
  • 1 łyżka - mleka w proszku
  • płatki migdałowe
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 92

W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów