/ Przepisy / Orzeszki z ciecierzycy

Opis przygotowania

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około 45 minut. Wysypać na blachę piekarnikową. Oprószyć solą i podzielić na dwie części. Jedną posypać papryką, drugą wasabi. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Wróć do listy przepisów