/ Przepisy / Brownie

Opis przygotowania

Czekoladę połamać i wrzucić do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Gdy zacznie się roztapiać dodać masło. Połączyć i odstawić do wystudzenia.

Jajka wybić do miski. Porcjami dodać cukier cały czas miksując. Wsypać kakao i mąkę. Wymieszać na niskich obrotach.

Wlać czekoladę z masłem. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, dno foremki wyścielone papierem do pieczenia).

Piec przez 20-30 minut w temp. 170 st. C.

Śmietanę wlać do miski. Dodać mascarpone. Zmiksować. Posłodzić cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe i ponownie zmiksować.

Krem nałożyć na brzeg upieczonego i wystudzonego brownie. Na środku umieścić maliny. Udekorować melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 489
Ewa gotuje - odc. nr 489

Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków....

 

Podobne przepisy

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Tort kryształki

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem ...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Wróć do listy przepisów