Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na średnim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut.
Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki (w garnku na gazie lub w kąpieli wodnej).
Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
Do zrobienia tuż przed pierwszą gwiazdką;-)
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Szybko i smacznie...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...