/ Przepisy / Sorbet arbuzowo-malinowy

Opis przygotowania

Arbuza pokroić na kawałki, odciąć skórkę i usunąć wszystkie pestki. Przełożyć do robota. Dodać maliny, miód i sok z limonki. Zamknąć i zmiksować.

Przelać do szklanego naczynia. Przykryć i na 6 godzin wstawić do zamrażalnika. Co ½ godziny przemieszać.

Nałożyć do pucharków. Udekorować truskawkami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Croissanty

Rogaliki po francusku...

Ciasteczka francuskie z owocami

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...

Brzoskwiniowe serniczki

Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Wróć do listy przepisów