/ Przepisy / Gruszki w syropie

Opis przygotowania

Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 406
Ewa gotuje - odc. nr 406

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...

 

Podobne przepisy

Placuszki z banana

Bez glutenu!

Panettone

Babka po włosku...

Baba wielkanocna

Na Wielkanoc obowiązkowa!

Tort czekoladowo-kokosowy

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...

Wróć do listy przepisów