/ Przepisy / Owoce pod koglem-moglem

Opis przygotowania

Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i przełożyć do kokilek.

Żółtka utrzeć z cukrem (białka przełozyć do zamykanego pojemnika i zamrozić - później można zrobić z nich bezę). Koglem-moglem zalać owoce. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Kogel-mogel z owocami

Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Wróć do listy przepisów