Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.
Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Otulony palisadą z biszkoptów;-)
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Warto mieć pod ręką;-)