Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy zbieleją dodać miękkie masło i zmiksować. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać robotem. Wlać mleko i utrzeć. Białka ubić z solą. Dodać do żółtek z makiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa odwiedzi gminę tradycyjną wytwórnię...
Znakomite;-)
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...
Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...