Do rondelka wsypać ksylitol, wlać mleko, dodać olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Podgrzewać, aż ksylitol się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.
W misce połączyć mąkę kokosową, skrobię, sodę i nasiona chia. Dodać do wystudzonej masy i dokładnie wymieszać. Dorzucić drobno pokrojoną czekoladę oraz żurawinę i ponownie wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dodać więcej mąki.
Za pomocą łyżki nałożyć ciasto na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, formując ciasteczka.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...