Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać mąkę gryczaną oraz migdałową. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drugą szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć naleśniki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Serowe muffinki z sosem wiśniowym...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...