Ewa / Przepisy / Sernik warzony z budyniem

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski. Dodać cukier oraz miąższ z laski wanilii. Zmiksować. Wymieszać z serem (wcześniej dwukrotnie przepuścić go przez maszynkę). Wsypać budyń. Zmiksować. Przełożyć do garnka z masłem. Wymieszać.

Podgrzewać, cały czas mieszając. Zagotować.

Na spodzie tortownicy ułożyć herbatniki. Dodać uprażone i drobno posiekane orzechy włoskie oraz migdały. Zalać masą serową. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować orzechami włoskimi. Wystudzić.

Ozdobić lukrem (sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem, cukru dać tyle, ile zabierze).

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 kg - twarogu
  • 4 - jajka
  • 1 szklanka - cukru
  • 1 laska - wanilii
  • 2 - budynie śmietankowe
  • 250 g - masła
  • orzechy włoskie
  • migdały
  • herbatniki maślane
  • Dekoracja
  • lukier
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów