Ewa / Przepisy / Kryzysowy placek po węgiersku

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dosypać paprykę w proszku, lekko przesmażyć. Rozprowadzić kwaśną śmietaną.

Placek wyłożyć na talerz, na połowę dać gulasz i złożyć.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - placek ziemniaczany
  • 300 g - kiełbasy
  • ½ - cebuli
  • 1 ząbek - czosnku
  • 1 łyżka - słodkiej papryki
  • 1 szczypta - papryki ostrej
  • 1 szklanka - kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 52

Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów