/ Przepisy / Okoń morski oraz schab z płyty

Opis przygotowania

Rozgrzaną blachę skropić oliwą, oprószyć solą i usmażyć filety z okonia (z obu stron, kładąc najpierw skórą do dołu).

Podawać z sosem jogurtowym.

Schab pokroić w bardzo cienkie plastry. Posolić i usmażyć na płycie skropionej oliwą (po minucie z każdej strony).

Podawać z masłem z czosnkiem niedźwiedzim.

Ziemniaki pokroić w sporą kostkę i przełożyć do miski. Dorzucić szpinak. Na zieleninie ułożyć pokrojone w plastry jajka. Na jajka dać plastry rzodkiewki i czerwonej cebuli. Dorzucić pokrojony czosnek niedźwiedzi.

Do słoiczka wlać ocet jabłkowy, dodać musztardę i miód. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać trochę oliwy. Słoiczek zakręcić, zawartość wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 481
Ewa gotuje - odc. nr 481

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...

 

Podobne przepisy

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Dorsz na pierzynce z pomidorów i papryki

Filety z dorsza rozmrozić, pokroić na zgrabne kawałki, posypać solą ze wszystkich str ...

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Wróć do listy przepisów