/ Przepisy / Leczo z pieczonych warzyw

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pieczarki posiekać w plastry, cebule w piórka, kiełbasę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego obficie natłuszczonego masłem. Przyprawić papryką. Posolić. Wymieszać.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać bez pokrywki przez 20-25 minut. Po tym czasie wlać przecier pomidorowy, przykryć i piec przez kolejne 25 minut.

Podawać z pieczywem. Na talerzu udekorować siekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Szparagi z rusztu

Z jajem i cytryną;-)

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Wróć do listy przepisów