/ Przepisy / Kieszonki drobiowe w cieście francuskim

Opis przygotowania

W filetach zrobić kieszonki. Mięso przyprawić solą i pieprzem oraz słodką, wędzoną papryką i ziołami prowansalskimi. Odstawić.

Na patelnię wlać oliwę z suszonych pomidorów. Gdy się rozgrzeje, podsmażyć na niej czosnek. Dodać szpinak i usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić suszone pomidory, zdjąć z kuchenki i zetrzeć trochę sera. Wymieszać i nałożyć do kieszonek.

Ciasto rozwinąć. Ułożyć mięso z farszem. Zrobić nacięcia nożem – w ten sposób, by powstały paski – i przeplatając ułożyć na filecie. Boki skleić. W ten sam sposób przygotować kolejne porcje.

Pakunki ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem.

Piec przez 40 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z rukolą lub roszponką i pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 379
Ewa gotuje - odc. nr 379

Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Pasztet z kurczaka

Z warzywami;-)

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Wróć do listy przepisów