Mięso skropić oliwą. Oprószyć suszonymi ziołami. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą. Przełożyć do zamykanego naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Do woreczka wrzucić kilka różyczek brokułu i kalafiora, groszek cukrowy i pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w talarki marchewkę i ostrą paprykę. Na warzywach ułożyć zamarynowany filet i „powtórzyć” wszystkie jarzyny. Worek szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu do gotowania na parze (wystarczy koszyczek nad wrzątkiem w garnku). Przykryć i dusić do miękkości.
Podawać z oliwą pietruszkową. Garść natki pietruszki drobno posiekać i zmiksować z oliwą, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Od czasu do czasu, chociażby przed świętami, warto nieco zwolnić, złapać...
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
I serem żółtym...