Ewa / Przepisy / Roladki a'la caprese

Opis przygotowania

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić (cieniej niż na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem – tylko jedną stronę.

Nałożyć plastry mozzarelli oraz suszone pomidory. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub szpadkami do zrazów. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle lub smalcu. Przykryć i upiec w piekarniku – w temp. 180 st. C (30-45 minut).

Podawać z makaronem z czerwonym sosem pesto. Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodać pesto. Wymieszać. Potrawę udekorować listkami bazylii.

wydrukuj przepis
Składniki
  • ½ kg - schabu bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki - czosnku
  • mozzarella
  • suszone pomidory w oliwie
  • masło klarowane
  • Do podania
  • makaron farfalle
  • czerwony sos pesto
  • bazylia
  • oliwa
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów