Boczek pokroić w kostkę i wrzucić do kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Podsmażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę oraz frankfurterki i namoczone grzyby (wraz z wodą). Wlać piwo. Zagotować. Dorzucić czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Wlać rosół. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Posłodzić miodem. Dodać trochę tartego chrzanu.
Podawać z jajkiem na twardo. Można udekorować kleksem śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...
Tradycyjna zupa na Wielkanoc.
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...
Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)