/ Przepisy / Serowy krem z ziemniaków, cebuli i czosnku

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło i przesmażyć na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili zalać ciepłym wywarem, przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Dodać ser żółty starty na małych oczkach. Wymieszać. Gdy ser się rozpuści zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz zmiksować.

Podawać z grzankami (pieczywo natrzeć czosnkiem i posypać startym serem). Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 496
Ewa gotuje - odc. nr 496

Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...

 

Podobne przepisy

Żurek

Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...

Orientalny krem z soczewicy

Z francuskimi paluszkami...

Zupa śledziowa

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Wróć do listy przepisów